FLEMMING STENSBALLE

Om Flemming

Jeg har arbejdet som full time kunstner siden 1990, jeg er selvlært og oprindelig uddannet indenfor schippingbranchen.

Cobra kunstnerne
Det var især Cobra kunstnernes farverige og eventyrlige malestil, der fik mig sat i gang som billedkunstner.

Acryl på lærred og collager
Jeg arbejder i dag næsten udelukkende med acryl på lærred, men siden jeg startede min karriere indenfor billedkunsten, har jeg fundet det meget udviklende samtidig at arbejde med collage.

Genbrug
Det fascinerer mig, at finde udsmidte materialer, som jeg herefter bearbejder til en ny status mine collager, malerier eller skulpturer.

Maleriet har dog været det bærende og væsentlige i min produktion.

Personlige stil
Efter en lang og om sig gribende frigørelsesfase, står jeg i dag med et udtryk, hvor jeg kombinerer inspirationerne fra fortiden med indtrykkene fra nutiden og indarbejder begge dele i min personlige stil.

Kampen skal vindes
Lærredet, den hvide flade, er scenen hvor slaget skal slås. Kampen skal hver gang vindes, for at jeg kan gå videre til noget nyt.

Overskride mine egne grænser
Jeg søger hele tiden, at overskride mine egne grænser, at kunne mere end sidst Udover mine malerier, arbejder jeg også med collager og objekter/skulpturer.

 

Objekterne
Objekterne er en forlængelse af processen med at male. De er fremstillet af kasserede ting, der er blevet bearbejdet og derefter har fået et nyt liv. De bærer fortiden, nutiden og fremtiden i sig.

Abstrakt ekspressionistisk
Min malestil er abstrakt ekspressionistisk dvs. at motivet og indholdet vokser frem og ud af den spontane maleproces.

Altid i serier
Jeg arbejder altid i serier – det gør jeg af den grund at jeg lærer noget nyt og bliver en erfaring rigere når jeg bliver færdig med et billede. Den nye viden kan jeg tage med videre til det næste maleri og så videre.

Dermed ikke sagt at det sidste billede i mine serier er bedst – for jeg kunne ikke have malet det uden at have malet de andre først.

Til eksamen hver gang
Det er både en spændende og krævende måde at male på, fordi man er oppe til eksamen hele tiden og hver gang.

Glimt fra dagliglivet
I øvrigt henter jeg idèmateriale til mine billeder i glimt fra dagliglivets gøren og laden; men også ting og tableauer kan give mig noget at arbejde videre med senere foran lærredet.

Min livsparole lyder
Det er godt, at du ved så meget; men det er vigtigt, at du ved, at du ikke ved alt.
"At vide hvad man ikke ved, er også en form for alvidenhed" - Piet Hein.

Overført til billedkunsten vil dette være en konstant udfordring til mine evner og mit mod til at kunne mere, end jeg troede, jeg kunne.